HELP INDIA, HELP MADRAS!

Lock-out in India desastreus

Santpoort Helpt Madras en Helpende Handen India verstrekken, samen met Wilde Ganzen, meer dan 1000 voedselpakketten aan arme mensen uit Chennai die door de Corona-situatie getroffen zijn.

Het zal je maar gebeuren . . . . . .

Normaal werk je als dagloner, tegen een armzalig loontje, de hele dag hard om je gezin te onderhouden. Stenen of cement op je hoofd, in de bloedhete zon, geen beschermende kleding, meestal op slippers of blote voeten. Elke dag opnieuw is het spannend of je die dag wel werk hebt, of je die dag loon ontvangt. En dan van de ene op de andere dag . . .  wordt er een totale Lock-down door de regering ingesteld, terwijl je niet voldoende informatie hebt gekregen over de gevaren van Corona.

Daar sta je dan . . . zonder inkomen . .  geen spaargeld . . . in een schamel hutje. En jij niet alleen,  . . .  meer dan 20% van de Indiase mensen leven onder het bestaansminimum . . . meer dan 250 miljoen mensen. . . !

Een journalist schreef: “deze mensen hebben geen keus. Het is óf binnen blijven en dood gaan van de honger óf naar buiten gaan en besmet worden met het Corona-virus, met alle gevolgen van dien.” Wat zou jij doen?

De regering deelt gelukkig voedselpakketten uit, maar dat is bij lange na niet voldoende. Zij hebben met klem gevraagd of de NGO’s mee kunnen helpen. En dat doen wij graag. Samen met Steven Vidyaakar en zijn staf gaan wij proberen zo veel mogelijk gezinnen met kinderen, maar ook zieke en kwetsbare mensen te voorzien van 2 voedzame maaltijden per dag.  Deze twee maaltijden bestaan uit rijst, gekookte groentes en af en toe een eitje, ze kosten per persoon per dag €0,50.

Graag willen wij de mensen die tot nu toe geld hebben gegeven hartelijk bedanken voor hun welkome bijdragen maar er is nog meer nodig, dus help ons, en u weet van elke euro maakt Wilde Ganzen twee euro.

Stort uw bijdrage  op onze rekening  NL04ABNA0834084767 , ovv Corona noodhulp, zodat Steven zijn werk kan blijven doen!